محسن فتحی، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با بیان این که صنایعدستی، یک صنعت فرهنگی پویاست، در گفتوگو با میراثآریا گفت: صنایعدستی یک صنعت پویا به شمار میرود که در کنار جنبه اقتصادیاش منتقلکننده فرهنگ و هنر یک کشور به حساب میآید.
او با بیان این که صنایعدستی در همه کشورهای جهان مهمترین معیار سنجش ارزشهای تمدنی آن کشور به حساب میآید، تصریح کرد: تنوع و تکثر صنایعدستی یا به تعبیر دیگر هنرهای دستی در کشورمان به حدی است که مجموع همه آن در همه مناطق و نواحی کشور از شمارش خارج است.
فتحی با تأکید بر این که معتقدم دو حوزه گردشگری و صنایعدستی آینده اقتصادی کشورهاست، بیان کرد: بسیاری از کشورها چون از صنایعدستی باسابقهای بهرهمند نیستند تنها بر روی گردشگری سرمایهگذاری کردهاند، اما واقعیت این است که گردشگری و صنایعدستی موتورهای پیشران توسعه تمدنی هستند که برای حرکت نیاز به هر دو بال است.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با بیان این که «پرسش مهم این جاست که ما چقدر توانستهایم از این ظرفیت مهم و تمدنی استفاده کنیم؟ » گفت: اگر استفاده ما از این صنعت تمدنی صرف فروش در بازارها و بازارچههای استانی و جشنوارههای کشوری باشد تداوم وضع موجود است و بس اما اگر نگاهمان یک نگاه پیشران باشد باید افق نگاهمان را به این حوزه تغییر دهیم.
او ادامه داد: بسیاری از هنرهای دستی در حال فراموشی و از بین رفتن است و احیای آنها اولویت فوری و جدی است. دوم ایجاد سازوکارهای تبلیغ و ترویج این هنر است که باید نهادهای متولی برای آن برنامه بلند مدت داشته باشند و سوم تجاریسازی صنایعدستی است که باید از شیوههای جدید استفاده کرد.
انتهای پیام/
نظر شما